Immaculate Fools en concert a Barcelona el 2 de juliol

Immaculate Fools va sorgir a mitjans dels vuitanta enmig d’una reconvertida escena britànica; aquí estava el quartet de Kent, un projecte format pels germans Weatherill (Kevin i Paul) i Ross (Andy i Peter), que va trobar el seu espai al costat de tantíssims grups d’aquella generació.

La veritat és que Immaculate Fools van tenir repercussió gràcies a magnífiques cançons amb lletres sublims, i una fantàstica producció que els va atorgar un segell d’identitat perfectament reconeixible. De fet, el seu memorable primer single “Immaculate Fools” va aconseguir el nombre 51 en la llistes de del Regne Unit el 1985 i el seu primer disc, “Hearts of Fortune”, va arribar al lloc 65 aquest mateix any. Així i després de la bona acollida, la banda va realitzar diferents gires per Europa fins a la publicació del seu segon disc, “Dumb Poet”, un treball que també va recollir excel·lents crítiques per part de la premsa encara que no va aconseguir l’èxit comercial de l’anterior. Després d’aquell àlbum els germans Ross van decidir abandonar el projecte -Andy va continuar com a productor de la banda-, així que Kevin i Paul Weatherill van incorporar a Barry Wickens, Paul Skidmore i Ian Devlin per a l’enregistrament de “Another Man’s World”. Dos anys després, publiquen “The Toy Shop”. Posteriorment, i per editar els seus dos següents àlbums -“Woodhouse” i “Kiss and Punch”-, els germans Weatherill van reclutar a Paul Skidmore per tancar la nova formació al costat de Barry Wickens, Brian Betts (guitarra) i Nick Thomas (bateria). Així va ser, van gaudir el seu moment i van editar excel·lents discos on trobar cançons com l’esmentada “Immaculate Fools”, “Tragic Comedy”, “Wish you were here”, “Sad”, “Prince” o “Stand Down”; això és el que va passar amb la banda entre 1984 i 1997, fins a la seva dissolució. Amb el temps, Kevin Weatherill va recuperar el projecte anys més tard per editar nou material com aquell “Turn The Whole World Down” el 2015 i “Keep The Blade Sharp” dos anys més tard.

El 2020 va portar la millor notícia possible a tots els seguidors de Immaculate Fools amb el retrobament de Kevin Weatherill, líder de la formació i compositor de la gran majoria de les cançons del grup, i Andy Ross, multinstrumentista i autèntic responsable de el so de la banda, per editar el que serà, sens dubte, un dels millors discos de la formació, “Stardust And Water“. Un treball d’orfebreria on la responsabilitat compositiva ha recaigut íntegrament a càrrec de Kevin Weatherill i on Andy Ross ha aconseguit recuperar tota l’essència, la textura i el magnetisme dels Immaculate Fools amb temes tan eloqüents com “Two To Tango“,”Lay Her Down“,”Below This Sun“o aquesta preciositat anomenada “Stardust And Water (The Ballad of Immaculate Fools)“. Al costat d’ells, “Stardust And Water” ha comptat amb el talent de músics de la talla de Harry Price, Phil Andrews, Paco Charlin, Rosendo Torres Casal, Oscarillo Presa i Sito Suarez, a més del bell homenatge que el grup ha volgut fer a René Magritte amb la fotografia de la portada realitzada per Quim Cap i el magnífic disseny de Milena Brajnovich.

El proper 2 de juliol presentaran el nou disc a la sala Barts en un concert molt especial.

Compra les teves entrades directament a la pàgina de Barts.

 

Neverland Concerts
info@neverlandconcerts.com
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.